Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Зебра Чапмана

Опис: Зебри в основному ведуть стадний спосіб життя, але іноді зустрічаються в природі і поодинці. Стадо виникає коли 5-6 річний жеребець вибирає собі наречену і до них ще приєднується кілька самок. Таким своєрідним гаремом вони живуть до кінця життя. Народжені в родині самці надалі виганяють з стада в віці 1-3 років. Зебра дізнається своїх родичів по унікальному малюнку на шкірі, який може бути єдиним у своєму роді, немов відбитки пальців у людини. Шкіра зебр настільки міцна, що її не може прокусити навіть алігатор своїми потужними зубами. У природі зебри живуть від 20 до 30 років, в неволі до 40 років.

Харчування: Основна їжа зебр це трава і листя дерев.

Навколишнє середовище: Зебри мешкають в східній і південній частині африканського континенту. Як правило їх поселення знаходяться в степах, рівнинах і гірських районах.

Цікавий факт: Зебра Чапмана відрізняється від інших своїх родичів наявністю коричневих смуг між білими і чорними, а також наявністю смуг в нижній частині ніг. Коричневий колір допомагає їм маскуватися в своєму природному середовищі. Смуги зливаються з навколишньою природою савани роблячи їх непомітними під час руху. Хижакові зловити зебру дуже складно, адже під час бігу силуети стада перетворюються в сріблястий серпанок яка немов розчиняється на тлі горизонту.

Кличка: Марті

Час годування в зоопарку: 09:00, 17:00

Поділіться в соц мережах :