Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Верблюд двогорбий

Опис: Двогорбий верблюд, або бактріан - найбільший представник сімейства верблюжих (Camelidae). Двогорбий верблюд - дуже велика тварина. Висота його в холці перевищує 2 метри і буває 210 і навіть 230 см. Висота тіла з горбами ще вище, до 270 см, дорослий верблюд-самець важить в середньому близько 500 кг, але нерідко значно більше - вказується вага 690 кг і 800 кг. Верблюд перестає рости у віці 7 років. Природний колір двогорбої верблюда - коричнево-піщаний різних відтінків (бувають більш руді, темніші або світліші верблюди). Двогорбий верблюд - тварина, активне в світлий час доби. Вночі він або спить, або малоактивний і зайнятий пережовуванням жуйки. І самці, і самки стають статевозрілими у віці 3-5 років. Самка приносить приплід раз в два роки. Народжується одне верблюденя; двійні рідкісні. Вагітність верблюдиць триває 13 місяців. Верблюденята з'являються на світ навесні, пік народжуваності припадає на березень-квітень. Верблюдиця народжує стоячи, новонароджений верблюденя важить в середньому близько 36 кг і має зріст в плечах близько 90 см. Він практично відразу (через дві години) здатний слідувати за матір'ю.

Харчування: Двогорбий верблюд - тварина виключно травоїдна. У раціон верблюда входять 33 з 50 основних видів рослин пустельної флори.

Навколишнє середовище: Двогорбий верблюд зустрічається переважно в степових і напівпустельних районах східної частини Центральної і Середньої Азії, Монголії та сусідніх територій Росії і Китаю.

Цікавий факт: Верблюд переносить таке зневоднення, яке безумовно згубно для всіх інших ссавців - він виживає, втрачаючи до 40% води в організмі (інші теплокровні тварини гинуть при втраті 20% води). При сильному зневодненні бактріан здатний за один раз випити більше 100 літров.В кожному горбі може запасатися до 36 кг жиру. У верблюдів 34 гострих зуба. Зір і нюх добре розвинене, тварина може побачити об'єкт, що рухається на відстані до 1 км. Бігають двогорбий верблюд швидко - до 60 км / ч. Дикий двогорбий верблюд занесений до Міжнародної Червоної книги. Можлива чисельність популяції близько 500 статевозрілих особин.

Час годування в зоопарку: 07:00, 16:00

Поділіться в соц мережах :