Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Траурний капуцин

Опис: Траурний капуцин- вид приматів сімейства цепкохвостих мавп.Вага дорослого самця близько 3 кг, самки приблизно на 30% дрібніше. На передній частині голови трикутник чорної або темно-сірої вовни. В іншому забарвлення від світло-коричневого до коричневого, з жовтуватим або сірим відтінком. Довгий хвіст, характерно закручений і має більш темне, ніж тулуб, забарвлення, у молодих особин є хватальним органом. Їх називають «широконосі мавпи» через широкі перегородки між ніздрями. Полігамні, утворюють групи від 5 до 30 особин. Самок в групі більше, ніж самців. У групі сувора ієрархія, на чолі домінантні особини обох статей. Ці примати ведуть деревний спосіб життя, проте часто спускаються на землю, щоб відшукувати на землі плоди, насіння і комах. Відмітна особливість мавп капуцинів - пізнє статеве дозрівання. Самка готова приносити потомство лише до 7 років, а самець досягає репродуктивного віку тільки до 10 років. Вагітність триває близько 24 тижнів, після чого на світ з'являється один, рідше - два дитинчати. Перші дні маленькі мавпочки капуцини проводять, вчепившись своїми лапками і хвостом за шерсть матері нижче живота. Але вже на другому тижні життя малюки видираються на спину матері і охоче залишаються там навіть тоді, коли виростають до її розмірів. У віці 1 року мавпа капуцин стає повністю самостійною. Тривалість життя в неволі - до 40 років.

Харчування: Всеїдні, в раціоні переважно фрукти, безхребетні, молоді паростки, іноді дрібні хребетні.

Середовище проживання: Південна Америка. Наші вихованці прибутку в зоопарк «Сафарі» із зоопарку м Оломоуц (Чехія).

Цікавий факт: Американські мавпи виду траурних капуцинів вміють використовувати натуральні репеленти від комарів. Вони знаходять їх в корі дерев багатоніжок, які виділяють захисні хімічні речовини, і натирають ними шкіру. Багата міміка дозволяє їм висловлювати всю гаму настроїв - вони сміються, плачуть, проявляють заклопотаність, причому ця здатність з'являється у дитинчат з 6 місяців.

Час годування в зоопарку: 08:00, 17:00

Поділіться в соц мережах :