Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Сурикат

Опис: Довжина тіла цих тварин в межах 35 см. Вага близько 750 г. Забарвлення - коричнево-помаранчеве. Вони люблять жити в норах які або риють самостійно, або «позичають» у своїх сусідів - земляних білок. Час від часу житло доводиться міняти, так як в ньому заводяться комахи і паразити. Живуть сурикати сім'ями до 30 особин. Іноді між різними сім'ями відбуваються сутички в боротьбі за територію які закінчуються вельми плачевно. Розмножуються вони до 7 разів на рік. Матір'ю всіх дитинчат може бути тільки одна домінуюча самка.

Харчування: Основна їжа сурикатів - різні рослини, комахи і дрібні хребетні, змії, яйця птахів.

Середовище проживання: Пустельна місцевість Калахарі а також р-ни ПАР, Ботсвани, Намібії та Анголи. Раніше сурикати були також на Мадагаскарі.

Цікавий факт: Сурікати високоорганізовані тварини живуть колонією в яку входять кілька сімей (в цілому до 30 особин). За звичку стояти на задніх лапах склавши передні на животику вони отримали в народі ім'я «черговий пустелі». У разі небезпеки, такий страж оповіщає все сімейство гучним свистом після чого сам пірнає в нору.

 

 

Поділіться в соц мережах :