Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Патагонська мара

Опис: Патагонська мара або патагонский заєць є гризуном сімейства подсвінкових. Довжина його тіла 69-75 см. Великі особини можуть важити 9-16 кг. Максимальна довжина хвоста 4,5 см. Забарвлення шерсті в нижній і верхній частині тіла відрізняється. Верхня частина тіла - сірувата, нижня білувата. Мари живуть невеликими групами (не більше 15 особин). У природному середовищі активність припадає на денний час, коли вони переміщуються по пампасах. Ніч мари проводять в норах, що риють самостійно або займають порожні нори вириті іншими тваринами. Розмножуються мари, як правило, один раз на рік. Вагітність триває 77 днів після, яких на світ з'являються від 2-х до 5-ти дитинчат. Бачити вони починають з перших днів життя і незабаром можуть вживати тверду їжу поряд з материнським молоком. Тривалість життя 14-15 років.

Харчування: Раціон цих тварин складається виключно з рослинної їжі: злакові, трава, коріння, квіти, листя, насіння і деревна кора. Тварини розосереджуються на ніч і збираються вранці для спільної трапези. Патагонскі мари не потребують регулярного водопою, оскільки можуть довго обходитися без води. Основну частину необхідної кількості рідини вони отримують разом з їжею.

Середовище проживання: Мари - корінні жителі Південної Америки. Патагонскі мари населяють великі простори аргентинських пампасів, а також кам'янисті території Патагонії.

Цікавий факт: Мари формують пари на все життя і дуже прив'язані один до одного. Вони не відходять один від одного більш ніж на кілька метрів. До того ж вони дуже полохливі і можуть навіть померти від страху. Тому перебуваючи поруч з цією твариною бажано вести себе вкрай обережно, не кричати і не лякати її будь-якими необережними діями.

Час годування в зоопарку: 08:00, 17:00

Поділіться в соц мережах :