Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Орел степовий

Опис: Степовий орел має темно-буре забарвлення пір'я з вкрапленнями рудого на потилиці і чорного на крилах. Молоді птахи першого року життя трохи світліше своїх старших родичів. Забарвлення їх змінюється з кожним линянням і до п'ятирічного віку. Вага птиці коливається від 2,5 до 5 кг при довжині тіла від 60 до 85 см. Самки більші за самців. В останні десятиліття степові орли влаштовують свої гнізда навіть на телефонних стовпах, скиртах соломи або на деревах (найчастіше на акаціях), хоча для них властиво гніздитися на землі. Ці орли- однолюби і їх пари постійні. Самка відкладає яйця в другій половині квітня. Найчастіше це 1-3 білих, але злегка бурих яйця. Розмір 62-74 мм, ширина - 48-57 мм. Висиджування 45 днів тривати. Пушок у пташенят білий. В гнізді вони проводять близько 2-х місяців, а весь гніздовий період тривати приблизно 3,5 місяці. Орли живуть до 40 років в природному середовищі, в неволі іноді до 50.

Харчування: Як хижак степовий орел віддає перевагу в якості їжі дрібним гризунам, яких він здатний зловити. Іноді може полювати на дрібних пташенят, їсть падаль і час від часу плазунів.

Навколишнє середовище: Основне середовище проживання - цілинні степи, передгір'я, напівпустелі. На південному сході Європи ареал проживання охоплює площу від Румунії до р. Урал, а в Азії - схід Забайкалля, Аргуна і долина Хуанхе.

Цікавий факт: У орла дуже гострий, з широким охопленням зір. Кожне око орла здатне фокусуватися відразу на 2-х предметах. Гострота зору дозволяє бачити зайця на відстані понад три кілометри, а периферичним поглядом він може охопити 270 градусів. З висоти польоту орел здатний побачити видобуток на поверхні площею 11,5 кілометра. Орли ефективні в полюванні. Вони не вбивають зайвих тварин, ловлять тільки для власного харчування і для пташенят. В основному полюють на дрібну дичину. Орли не тільки самостійно добувають їжу, але і готові зайнятися відвертим розбоєм. Наприклад, вони можуть відібрати здобич у більш дрібної хижого птаха прямо на льоту. Орли чудово полюють на літаючу птицю. Наздоганяють жертву вони зненацька, полюють з такої висоти, що птах їх не бачить. А потім пікірують з такою швидкістю, що видобуток їх не встигає помітити.

Час годування в зоопарку: 07:00

Поділіться в соц мережах :