Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Муфлон

Опис: Муфлон - найближчий дикий родич звичайного барана. У нього коротка, гладка шерсть каштанового кольору на спині, і білого кольору внизу. Самець має трикутної форми товсті роги. Вага варіюється від 40 до 50 кг. У природі живуть великими стадами близько 100 особин які становлять самки і ягнята. Самці періодично приєднуються до них під час гону, але в основному ведуть одиночний спосіб життя. Тривалість життя в природному середовищі 7-8 років, в неволі до 12 років.

Харчування: Їжа муфлона складається з трав'янистих рослин, листя дерев а також молодих соковитих пагонів.

Навколишнє середовище: Муфлон полюбляє гористі місцевості. Може підніматися на висоту до 4000 тис. метрів. Найчастіше його можна зустріти в південній частині Європи, на островах Корсика і Сардинія.

Цікавий факт: Муфлон є прабатьком вівці яку люди одомашнили близько 9000 тис. років тому. Його назва латиною в прямому сенсі означає «догляд за вівцями породив цивілізацію». Після того як люди одомашнили вівцю вони перестали полювати та почали займатися землеробством і скотарством.

Поділіться в соц мережах :