Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Лев африканський

Опис: Лев- вид хижих ссавців, один з чотирьох представників роду пантер. Поряд з тигром  є найбільшою з нині живих кішок. Ці тварини мають великі розміри. Середня вага самця становить 180 кг, а максимальний - 250 кг. Самки в середньому важать 125 кг, максимально - 180 кг. Леви, що живуть на півдні Африки крупніше представників східних і західних районів. У холці самці в висоту досягають 120 см, самки - 90 см, вкрай рідко - 100 см. У довжину тіло самця сягає 2,5 метрів, самки - 1,8 метра. Максимальна вага, яка була зафіксована - 370 кг, максимальна довжина дорівнювала 3,6 метра. Цей хижак найбільш соціально організований з усіх представників сімейства котячих. Проживають африканські леви групами з великою чисельністю, так званими Прайд. Полюють самки, а самці в цей час охороняють територію від нападів левів з інших прайдов. Всі самки прайду намагаються завагітніти одночасно, тому що легше годувати і доглядати за дитинчатами, котрі народилися в один час. Перші пологи у самок проходять в 4 роки. Тривалість вагітності - 110 днів. Пологи у левиць проходять в затишних місцях за межами прайду: в печерах, заростях кущів. Народжується до 4 левенят вагою до 2 кг, безпорадних і сліпих. Очі малюки відкривають через 10 днів після народження, ще через 10 днів вони починають ходити. Статевозрілими самці стають у 3 роки. Період розквіту сил хижака з 4 до 10 років. Потім леви поступово старіють. У дикій природі самці левів живуть в середньому 12 років, а самки - 15 років. У зоопарку леви можуть жити довше - понад 20 років.

Харчування: Звичайним місцем існування для африканських левів є савана, де разом з ними проживає багато копитних тварин. Вони і складають основу раціону харчування цих хижаків.

Середовище проживання: Мешкає африканський лев в країнах Африки, розташованих на південь від пустелі Сахара. Зараз в Африці мешкає до 50 000 представників цього виду. Також близько 2000 африканських левів живуть в неволі: в зоопарках і цирках. Ситуація з населенням цих хижаків викликає серйозні побоювання.

Цікавий факт: Леви займають друге місце серед котячих за розмірами (після тигрів). Грізний рев лева можна почути за 8 кілометрів на савані. Грива лева допомагає леву захиститися під час бійок. Леви можуть розвивати швидкість до 80 кілометрів на годину, ганяючись за здобиччю, хоча можуть долати невеликі відстані. Стрибок лева досягає 11 метрів.

Час годування в зоопарку: 16:00

Поділіться в соц мережах :