Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Капібара

Опис: Капібара, або водосвинка - напівводна травоїдна тварина, ссавець з сімейства водосвинкових. Капібара - найбільша серед сучасних гризунів. Довжина тіла дорослої капібари досягає 1-1,35 м, висота в холці - 50-60 см. Самці важать 34-63 кг, а самки - 36-65,5 кг. Самки, як правило, більші за самців. Веде напівводний спосіб життя; від води рідко віддаляється більш ніж на 500-1000 м. Капібари - громадські тварини, що живуть групами по 10-20 особин. Групи складаються з домінуючого самця, кількох дорослих самок (зі своєю внутрішньою ієрархією), дитинчат і підлеглих самців. Під час шлюбного сезону самці мітять рослинність секрецією, щоб привернути увагу самок. Капібари можуть розмножуватися круглий рік. Парування відбувається у воді. Вагітність триває близько 150 днів. Пологи відбуваються на землі, а не в укриттях. Самка приносить 2-8 дитинчат, які народжуються з шерстю, розплющеними очима і зубами, що прорізалися. Новонароджені важать близько 1,5 кг. Всі самки в групі доглядають за новонародженими, які незабаром після народження вже можуть слідувати за матір'ю і харчуватися травою. Молочне вигодовування, проте, триває до 3-4 місяців. У рік при сприятливих умовах буває до 2-3 виводків, але переважно самка приносить тільки один послід в рік. Статевозрілими капібари стають у віці 15-18 місяців, досягнувши маси 30-40 кг.

Харчування: Капібара, харчується рослинами, що ростуть у воді - вони містять надзвичайно малу кількість механічних тканин, а тому легше засвоюються гризунами. Хоча не гребує водосвинка і зерновими, дикорослими злаками, баштанними культурами, цукровою тростиною, поїдає і кору дерев.

Середовище проживання: Капібара зустрічається по берегах різноманітних водойм в тропічних і помірних частинах Центральної і Південної Америки.

Цікавий факт: Капібара має двадцять зубів. Вони можуть перемовлятися звуками - невиразним бурчанням, вереском і поскрипуванням, нагадує хіхікання. Вони непогано піддаються дресируванню, а найздібніші навіть виступають в цирку. Максимальна зареєстрована вага дикої самки дорівнює 91 кг, а найбільшого самця - 73,5 кг. Можуть залишатися повністю зануреними у воду на термін до п'яти хвилин

Час годування в зоопарку: 07:30, 16:30

Поділіться в соц мережах :