Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Єнот-полоскун

Опис: Єнот-полоскун - хижий ссавець роду єноти сімейства єнотових. Єнот-полоскун на зрыст як кішка. Довжина тіла 45-60 см, хвоста 20-25 см; маса 5-9 кг. Вага дорослої особини може досягати 15-16 кг, хоча в середньому становить 6-7 кг, причому самці завжди важче самок. Єдиний представник сімейства єнотових, який на зиму засинає. Сон неглибокий, переривчастий. У Канаді він триває 4-5 місяців, в південних районах єнот часто не засинає зовсім. У великих дуплах на зимівлю збирається іноді до 10 особин. Гон відбувається в лютому-березні, вагітність триває 63 дні. Самка приносить 3-7 дитинчат, які прозрівають на 18-20 день. У серпні-вересні, в віці 4-5 місяців молоді єноти стають самостійними, але іноді виводок залишається при матері до самої зими. Самки досягають статевої зрілості в однорічному віці. Тривалість життя єнота в дикій природі може досягати 20-21 років, але в середньому вони живуть не більше 5-6 років. У неволі єнот живе близько 16 років.

Харчування: Єнот всеїдний. Основний тваринний корм єнота - комахи і жаби, рідше рептилії (змії, ящірки), раки і краби, риба, гризуни і пташині яйця. Рослинний раціон складається з ягід, жолудів, горіхів і фруктів.

Навколишнє середовище: Батьківщиною єнота є Центральна і Північна Америка. На сьогоднішній день його можна зустріти в багатьох країнах Європи, Азії і навіть на Далекому Сході Росії.

Цікавий факт: У роті єнота розташоване до 42 зубів. Єнотовий хвіст має від 5 до 7 поперечних кілець більш темного кольору. У разі небезпеки єноти можуть бігати, розвиваючи швидкість до 30 км / год. Єнот може «полоскати» по годині свій обід в маніакальному бажанні відмити в воді свою здобич.

Час годування в зоопарку: 16:30

Поділіться в соц мережах :