Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Гриф чорний

Опис: Чорний гриф - птах родини яструбиних. Чорні грифи - одні з найбільших хижих птахів на планеті, в довжину вони досягають до 95-120 сантиметрів, а розмах крил становить 2,5-3 метра, вага 7-12 кг. Період розмноження з лютого по вересень. Оскільки пари використовують одне гніздо постійно, з плином часу його розміри стають близько 2-х метрів. Грифи будують гнізда з гілок, устеляючи їх травою, шерстю. У кладці зазвичай 1 яйце, іноді 2. Висиджують пташенят обоє батьків. Приблизно через 50-60 днів потомство з'являється на світ і знаходиться в батьківському гнізді до 3-місячного віку. В 4 місяці вони роблять перший політ, і в 6 місяців стають абсолютно самостійними. Тривалість життя чорних грифів в дикій природі складає в середньому 39 років, але довгожителі можуть досягати 50-ти річного віку

Харчування: Чорні грифи типові падальщики, вони поїдають трупи невеликих ссавців, риб і рептилій.

Середовище проживання: Південна Європа, Північна Африка, Передня і Центральна Азія, а також Алтай. Птахи воліють степи, луки і рідколісся, не освоєна людьми. Також улюбленими місця чорних грифів це озера і річки, дерева, які ростуть на скелі або краю обриву.

Цікаві факти: Грифи можуть за один раз, не відходячи від падали, з'їсти близько п'яти кілограмів м'яса.Чорний гриф - книжна назва, птиця по суті не чорна, а сірувато-бура (тільки молоді птахи в першому році життя чорнуваті). Грифи моногамні і утворюють пари на все життя. Кожна пара в'є гнізда далеко від інших родичів. Відстань між гніздами грифів може бути від 300 до 2000 метрів.

Час годування в зоопарку: 07:00

Поділіться в соц мережах :