Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Гепа́рд

Опис: Гепард є одним з представників роду Пантер, до якого зараховують також тигрів, левів і леопардів. Тіло дорослої особини може досягати 140 м. В довжину при вазі 40-65 кг. Висота в середньому 80 см. Тривалість життя в природі в межах 20 років, в зоопарках вони живуть 30 і більше.

Харчування: Гепарди - хижаки, тому харчуються м'ясом спійманої ними видобутку (лані, газелі, зайці, страуси). Для того щоб зловити більш велику здобич гепарди ходять на полювання удвох чи втрьох. Як правило, час для полювання вибирають в ранні або вечірні години, коли не дуже жарко.

Середовище проживання: Гепард живе на Африканському континенті, а також в країнах Близького сходу.

Цікавий факт: Гепард одне з найшвидших тварин в світі, яка здатна за 3 секунди розігнатися до 112 км / год. Гепард занесе в червону книгу через різке скорочення популяції в результаті полювання на них (заради гарної шкіри). В Африці налічують близько 25 тис. Особин гепарда. Новонароджені малюки гепарда виглядають досить незвично і зовсім не схожі на своїх дорослих батьків. Їх шкіра має блакитний відтінок, коротку і дуже пухнасту шерсть (на спині) і на ній немає характерних для гепарда плям. Гепард володіє особливою формою спілкування з родичами / дитинчатами, яка по звуку нагадує затяжний пташине цвірінькання. Чути один одного гепарди можу в радіусі 2-х км.

Час годування в зоопарку: 16:00

Поділіться в соц мережах :