Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Фенек

Опис: Фенек (в перекладі з арабського «fanak» - лисиця) це маленька лисиця характерною рисою якої є великі вуха. За розміром вона менше ніж домашній кіт і важить всього лише до 1,5 кг, при довжині тіла 30-40 см. Шлюбний сезон у фенеків доводиться на середину зими і після 50-53 днів після спарювання самка народжує від 2-4 дитинчати. Через 5 тижнів після народження фенеки здатні йти з материнського лігва і бродити в пошуках їжі. У 3-4 місяці вони стають цілком самостійними для того щоб покинути сім'ю і жити самостійно. Тривалість життя в природному середовищі до 8 років, в неволі до 20 років.

Харчування: Фенеки відмінні мисливці. Їх здобич а це гризуни, піщанки і хом'ячки, яйця птахів і комах в тому числі скорпіонів, яких вони дістають з піску. Також вони їдять рослини і коріння. Якщо фенек відчуває що їжі недостатньо, починає відкладати її про запас. Потреба в рідині невелика, цілком вистачає води знаходиться в їжі і рослинах.

Середовище проживання: Фенек мешкає в пустелях Північної Африки. Сама велика популяція знаходиться в Центральній частині Сахари. Крім цього фенека можна також зустріти на Синайському і Аравійському півострові, північному Марокко, Судані, Нігерії та Чаді. Житло фенека - нори в пустелях де він може викопати численні ходи і вести свій нічний спосіб життя.

Цікавий факт: Піщаного кольору забарвлення дозволяє фенеку прекрасно маскуватися в пустельній місцевості. А незвично довгі як для лисиці вуха (15 см), крім своєї природної функції виконують функцію охолодження тіла в спеку.

Кличка: Фєська

Час годування в зоопарку: 12:00, 17:00

Поділіться в соц мережах :