Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Чорнодзьобий какаду

Опис: Чорний какаду є одним з великих папуг середня вага, якого в р-ні 1 кг. Забарвлення пір'я чорне із зеленуватим відтінком. У нього такий же великий і потужний дзьоб як у зеленокрилого ари, а на голові чубчик з прямого чорного пір'я. Щоки червоного кольору, голі, без пір'я і пуху. Завдяки гострим кігтям можуть швидко пересуватися по гілках дерев, а також стрибати. Своїм гострим дзьобом можуть перерізати навіть дріт.

Харчування: Харчуються в основному горіхами, плодами фіги, різними личинками і комахами, а також насінням.

Середовище проживання: Савани і тропічні ліси Австралії та прилеглих островів. Чорні какаду селяться як групами, так і можуть жити поодинці, якщо дерева в великій кількості відсутні.

Цікавий факт: Чорні какаду - довгожителі. Вони можуть прожити до 90-річного віку. З огляду на цей факт, вони також не поспішають з продовженням роду і створюють пари вже в досить зрілому віці. Какаду-однолюби, що укладають союз на всю жізнь. В ​​увазі своєї вибагливої вдачі може бути дуже агресивним і навіть злопам'ятним по відношенню до людини, особливо якщо йому не догодили.

Кличка: Бека

Час годування в зоопарку: 12:00

Поділіться в соц мережах :