Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Чорний лебідь

Опис: Чорний лебідь має дуже довгу шию (31 хребець) яка служить відмінним інструментом для полювання на глибині. Забарвлення пір'я виключно чорне, але іноді зустрічаються дрібні білі вкраплення, заховані десь далеко під крилами. Пір'я у хвоста трохи кучеряві. Очі мають помаранчевий або коричневий колір. Висота дорослої особини в межах 1, 4 метрів.

Харчування: Раціон чорного лебедя складається з рослин водойм і озер де вони мешкають. Також вони можуть вживати трохи зернових та листя дерев ростуть у води (верба).

Навколишнє середовище: В природі чорні лебеді живуть у великій кількості в Австралії, Тасманії і Нової Зеландії. Дуже прив'язуються до місць, де вони народилися і можуть прожити там все життя, іноді воюючи з чужинцями за територію.

Цікавий факт: Чорний лебідь на відміну від своїх найближчих родичів не є перелітним птахом. З Австралії в Європу його привезли в якості декоративної птиці перші мореплавці. До речі саме чорний лебідь на сьогоднішній день є офіційним символом в Західній Австралії. Фігура цієї ж птиці присутній на гербах, прапорах і навіть поштових марках всіх великих австралійських міст.

Час годування в зоопарку: 07:30, 16:30

Поділіться в соц мережах :