Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Червонорукий тамарин

Опис: Тамарини мають забарвлення темно-коричневого або чорного кольору, з характерними червонувато-жовтуватий ми задніми і передніми лапами. Лице при цьому темне, безволосе і з великими вухами. Як і всі ігрункові вони мають на пальцях ніг кігті замість нігтів. Довжина тіла дорослої тварини 21 - 28 см, хвоста 31 до 44 см. при вазі 400-550 р. Живуть тамарини групами в середньому до 6 особин, що складається з домінантною самки, інших самок і самців, а також загальних малюків. Пік активності приматів припадає на світлий час доби, більшу частину якого вони проводять в кронах дерев, де пересуваються на навкарачки або стрибками. Тривалість життя тамаринів близько 15 років. І в їхньому природному середовищі, на жаль, тривалість життя скорочується через вирубку тропічних лісів. Цей же фактор впливає відповідно на різке скорочення популяції.

Харчування: Червонорукий тамарин всеїдний. Харчується він фруктами, нектаром і соком дерев, а також комахами.

Навколишнє середовище: Основний ареал проживання червоноруких  тамаринів - ліси північного сходу Південної Америки (Гайана, Французька Гвіана, Сурінам) а також частина Бразилії на північ від Амазонки.

Цікавий факт:

Як і у всіх тамаринів, злучається з усіма самцями групи і народжує виключно домінантна самка, рідкісне явище серед ссавців - поліандрія. Через 140-145 днів вагітності народжуеться двійня, вихованням якої займаються самці групи. Самка приділяє час потомству лише під час годування.

Тамарини соціальні тварини і в межах групи активно спілкуються один з одним, доглядають за шерстю один одного, що також служить засобом комунікації.

Поділіться в соц мережах :