Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Бабак

Опис: Бабаки найближчі родичі білок і ховрахів. У них така ж густа і красива шерсть. Форма черепа злегка плеската і очі розташовані широко один від одного. Вони більші білок і лугових собачок, мають круглі вуха, які ледь визирають з вовни і круглий, короткий хвіст. У природі їх життя дуже коротка всього 5 років, а в неволі вони можуть прожити до 15 років.
Харчування: Раціон бабака складається з рослинної їжі, разом з якою він може поїдати дрібних комах і личинки. У неволі бабаки можуть їсти  навіть м'ясо.
Середовище проживання: Бабаки населяють всю Північну півкулю нашої планети. Живуть колоніями в норах. Зустріти їх можна в горах, степах і лісах.
Цікавий факт: Якщо бабаки живуть в місцевостях віддалених від людей їх спосіб життя досить ставний. Вони можуть довго спати або відпочивати, розвалившись де-небудь на гірці або камені, приймаючи сонячні ванни. Влітку вони дуже активні і накопичують жирові запаси, поїдаючи величезна кількість їжі, а на зиму впадають у сплячку. Сон бабака триває 5 і навіть 9 місяців. Найтриваліший сон для представника фауни. В Америці відзначають свято - День бабака. Для цього сонну тварину витягують з нори щоб виходячи з його поведінки визначити коли настане весна.

Кличка: Дона

Час годування в зоопарку: 08:00, 17:30

Поділіться в соц мережах :