Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Альпа́ка

Опис: Альпака - жуйна, парнокопитна тварина невисокого зросту (104 см) такої ж невеликої ваги (55-65 кг). Основна перевага - довге, м'яке і дуже красиве руно (до 20 см. В довжину). Ведуть активний, денний спосіб життя при якому їх тривалість життя становить 25 років (у природному середовищі) і 30 років в неволі.

Харчування: Основний раціон альпак це рослинна їжа, бур'яни, трава, сіно, гілки та листя дерев і кущів.

Середовище проживання: Батьківщина Альпак - гірна місцевість в Андах, де вони живуть на висоті від 3-х до 5-ти тисяч метрів над морем (Еквадор, Болівія, Чилі, Перу). Їх спеціально вирощують заради вовни, завдяки чому на сьогоднішній день популяція альпак в цих місцях становить близько 3-х млн.

Цікавий факт: Стада альпак живут за принципом правил в гаремі, де головний самець вибирає собі будь-яку вподобану самку для спарювання. Таким чином, практично кожна доросла самка має шанс через 11 місяців народити малюка. У шлюбного сезону альпака немає обмежень за часом як у інших тварин. Самець вирішує все одноосібно. Шерсть альпак має 22 природних відтінку (від білого, чорного коричневого) тому у виробництві її ніколи не перефарбовують в інші кольори.

 

 

Час годування в зоопарку: 07:30, 14:00, 16:00

Поділіться в соц мережах :