Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Агуті

Опис: Агуті найближчі родичі звичайних морських свинок, і дуже схожі на них зовні. Однак відмінністю від братів по сімейству є їх довгі стрункі ноги. Передні лапи п'ятипалі, на задніх всього по три пальці. Хвіст є, але практично не помітний. Вага дорослого агуті варіюється в межах 4 кг, а зріст його не більше 60 см. У своєму природному середовищі ці гризуни часто стають здобиччю для хижаків, тому складно оцінити фактичну тривалість життя. У неволі Агуті можуть прожити спокійно 20 років.
Харчування: Їжа Агуті - це фрукти і соковиті пагони рослин і дерев. Також вони можуть поїдати черв'яків.
Навколишнє середовище: Місце проживання Агуті - тропічні лісові масиви Південної і Центральної Америки.
Цікавий факт: Агуті - гризун і його головна перевага дуже гострі, міцні зуби здатні колоти бразильські горіхи, немов насіння. Крім цього вони чудові стрибуни здатні піднятися на висоту 6 метрів.
Сімейні пари агуті створюють раз і на все життя, зберігаючи один одному вірність. І щороку, два раз на рік самка виношує до 4 дитинчат за один послід.

Час годування в зоопарку: 17:00

Поділіться в соц мережах :

Відео: