Наші вихованці

Здесь подзаголовок

Африканський страус

Опис: Африканський страус - найбільша в світі, безкілева птаха, позбавлена ​​можливості літати як інші представники даного класу. Натомість крил природа нагородила їх довгими міцними ногами, які дозволяють бігати зі швидкістю 70 км / год. Тіло у страуса щільне, а шия також як і ноги довга і міцна. Вага дорослого страуса десь 120 кг, що вилупилися з яєць страусята, можуть важити більше 1 кг. Середня тривалість життя страуса приблизно як у людини (75 років).

Харчування: Підростаюче пташеня страуса харчується їжею тваринного походження, а також комахами. Дорослий страус може вживати насіння, плоди і пагони дерев.

Середовище проживання: Страуси живуть в посушливих, безлісих регіонах Близького сходу та Півночі Африки.

Цікавий факт: Страуси живуть зграями, де один самець оточений кількома самками. В період гніздування самець копає велику ямку спеціально для яєць, куди по черзі відкладає кожна самка. Потім батько майбутнього сімейства виконує роль квочки висиджуючи яйця подруг. Через 45 днів на світло вилуплюються страусята, які відразу ж бігають, прекрасно бачать і вже на другий день після народження йдуть з батьком шукати собі їжу. Цікаво, що очі у страусів більше за розміром, ніж їх головний мозок. Якщо страус відчуває небезпеку, він може прикинутися мертвим, при цьому завмерши на місці.

Час годування в зоопарку: 07:00, 16:00

Поділіться в соц мережах :