Лебідь-шипун

Cygnus olor

# # #

Лебідь-шипун має витягнутої форми тулуб в р-ні півтора метра в довжину і дуже довгу шию нагадує латинську букву S. Дзьоб у нього червоного кольору з чорним характерним наростом. Своє ім'я отримав за шиплячий звук видається під час роздратування. Середня вага від 5 до 13 кг. Розмах крила близько 240 см. Середня тривалість життя 14-20 років, в неволі 28 років.

  • Живлення

    Основна їжа - водна рослинність. Молюски і комахи живуть у воді і біля води. На суші можуть вживати траву і злакові.

  • Середовище проживання

    Болотисті місцевості, лимани або озера з густою рослинністю.

  • Цікавий факт

    Шипуни - моногамні птахи укладають пари на все життя. Занесені до Червоної книги окремих європейських країн. В кінці минулого століття були занесені в Міжнародну Червону книгу в зв'язку з скороченням чисельності. Однак після цього і по сьогоднішній день лебедів вирощують спеціально в декоративних ставках, парках і зоопарках, що спровокувало зростання популяції.

  • Час годування в зоопарку

Поділіться в соц мережах:

Назад

Можуть зацікавити: