Зебра Чапмана

Equus quagga chapmani

# # #

Зебри в основному ведуть стадний спосіб життя, але іноді зустрічаються в природі і поодинці. Стадо виникає коли 5-6 річний жеребець вибирає собі наречену і до них ще приєднується кілька самок. Таким своєрідним гаремом вони живуть до кінця життя. Народжені в родині самці надалі виганяють з стада в віці 1-3 років. Зебра дізнається своїх родичів по унікальному малюнку на шкірі, який може бути єдиним у своєму роді, немов відбитки пальців у людини. Шкіра зебр настільки міцна, що її не може прокусити навіть алігатор своїми потужними зубами. У природі зебри живуть від 20 до 30 років, в неволі до 40 років.

  • Живлення

    Основна їжа зебр це трава і листя дерев.

  • Середовище проживання

    Зебри мешкають в східній і південній частині африканського континенту. Як правило їх поселення знаходяться в степах, рівнинах і гірських районах.

  • Цікавий факт

    Зебра Чапмана відрізняється від інших своїх родичів наявністю коричневих смуг між білими і чорними, а також наявністю смуг в нижній частині ніг. Коричневий колір допомагає їм маскуватися в своєму природному середовищі. Смуги зливаються з навколишньою природою савани роблячи їх непомітними під час руху. Хижакові зловити зебру дуже складно, адже під час бігу силуети стада перетворюються в сріблястий серпанок яка немов розчиняється на тлі горизонту.

  • Час годування в зоопарку

Поділіться в соц мережах:

Назад